Εκλεκτό παραδοσιακό γιαούρτι


Εκλεκτό παραδοσιακό γιαούρτι, το σημαντικότερο σε θρεπτική αξία τρόφιμο της ελληνικής διατροφής και της Μεσογειακής κουζίνας. Το παρασκευάζουμε από φρέσκο Ελληνικό πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα.

Με τον σχηματισμό της χαρακτηριστικής πέτσας που εμφανίζει το παραδοσιακό γιαούρτι συγκεντρώνει όλα τα ωφέλημα βακτήρια του που:
• Βελτιώνουν την σύνθεση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου του ανθρώπου και βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου
• Βοηθούν επίσης στην σύνθεση των βιταμινών του συμπλέγματος Β και Κ
• Αποβάλλουν την τοξική για τον οργανισμό αμμωνία
• Βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης
• και τέλος να αναφέρουμε πως, η πέτσα του παραδοσιακού γιαουρτιού δεν σχετίζεται με το λίπος του, αλλά με την παρουσία ωφέλιμων βακτηρίων και κακώς την βγάζουμε νομίζοντας ότι αποφεύγουμε τα λιπαρά.

Προηγούμενες έρευνες αναφέρουν ότι η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει την ανάπτυξη καρκίνου, και νέα μελέτη διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ γιαουρτιού και προκαρκινικών αδενωμάτων.








Comments

Popular Posts